Adreswijziging afgifte monsters / pakjes: Tartustraat 1 B (i.p.v. Keulenstraat 19a)

WERELDTENTOONSTELLING    HANNOVER   2000

Koch - Eurolab was betrokken, naast divers bodemonderzoek op de bouwlocatie en de groenvoorziening buiten, betrokken bij de creatieve fase van ontwerp en als lid van de jury voor aanbesteding van het binnenbos.

'Nederland schept ruimte' - onder dat paradoxale motto presenteerde Nederland zich op de Wereldtentoonstelling Expo 2000 in Hannover. Op het beperkte grondgebied kan in Nederland door inzet van technologie ruimte worden gecreëerd. Het Nederlandse paviljoen is daar een voorbeeld van. Het werd op de beurs gekscherend 'de Dutch burger' genoemd, vanwege de vele lagen leek het meer op een Big Mac dan op een landschap of een tentoonstellingsruimte.

De bezoekers werden eerst OP het dak afgezet. Daar was een Hollandse polderdijk aangelegd met daaromheen veel water, dat langs de zijkanten van het dak via een doek / scherm naar beneden kwam. De wijdte van de polders was in zekere zin te ervaren omdat dit het hoogste paviljoen was en op deze hoogte dus veel ruimte voor een vergezicht over de expo 2000 was. Langs het gebouw konden de bezoekers via trappen naar een lagere verdieping lopen.

De volgorde van de landschappen was van boven naar beneden:

7e etage: De Hollandse dijk met water tot aan de dakrand (op het dak) compleet met windmolens.

6e etage: Aan de buitenkant een vochtig doek met een filmzaal over Nederland.

5e etage: Het bos van 30 x 30, een echt boslandschap met niveauverschillen, bospaden en      onderbegroeiiing.

4e etage: De potten waarin de bomen stonden (leken te staan) met daarin allerlei beelden van Nederlanders.

3e etage: De tuinbouwlaag met vele bloeiende planten.

2e etage: De duinen met een biologische groentewinkel.

1e etage: Restaurant / catering / vergaderruimten / directie (souterrain).

Voor Koch - Eurolab begonnen de werkzaamheden medio 1998 en waren eind 2000 gereed na een volledig geslaagd project. De riskante keuzes voor groenvoorziening werden door gezamenlijke inspanning een groot succes. Het Nederlandse paviljoen werd uitstekend bezocht en werd door velen als de beste inzending van de wereldtentoonstelling gezien.

Laatst gewijzigd: 26/06/2019
Koch - Eurolab
Tartustraat 1B
7418 GX DEVENTER
0570-502010
info@eurolab.nl
Sitemap
Contactformulier
© Copyright 1997-2021, Koch - Eurolab